Olejki eteryczne w kuchni
W ramach aromaterapii tym razem zgłębialiśmy temat zastosowania olejków eterycznych w kuchni.
Po krótkiej prezentacji na temat różnych olejków i ich właściwości w kulinariach, mieliśmy okazję spróbować potraw przygotowanych z ich wykorzystaniem. Smaki i zapachy były absolutnie wyjątkowe – to prawdziwa uczta dla zmysłów! Dzięki takim spotkaniom uczymy się, jak subtelnie wprowadzać naturę do codziennych dań, wzbogacając je nie tylko o walory smakowe, ale i zdrowotne.
Dziękujemy wszystkim za udział i inspirujące rozmowy. Już nie możemy się doczekać kolejnego spotkania!
Warsztaty były elementem projektu „Biblioteka o krok” realizowanego w ramach BLISKO – Biblioteka | Lokalność | Inicjatywy | Społeczność | Kooperacja | Oddolność, dofinansowanego ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025.